Dni Chleba z AGRANO

Martin Braun, lider w branży surowców cukierniczych, piekarniczych i lodziarskich, w związku ze zbliżającym się Światowym Dniem Chleba przygotował wyjątkową akcję z mieszankami piekarniczymi AGRANO oraz specjalną recepturę „Bagietka Pieczywo Drwala”.

Nowa akcja „Dni Chleba z AGRANO – dobrze wypieczone promocje!” rozpoczęła się 1 września i trwać będzie do 31 października. Kupując w tym terminie popularne i cenione przez piekarzy w całej Europie mieszanki do wyrobu pieczywa: Crusta 25%, Maisano 25%, Kartofel Mix 25%, Czosnek Niedźwiedzi 25%, Klient otrzyma w zestawie wyjątkowe akcesoria niezbędne w pracy każdego piekarza, w tym profesjonalne rękawice, kosze wiklinowe lub blachy do wypieku bagietek.

– Sukces wakacyjnej akcji ?Morze korzyści z Martin Braun? z surowcami cukierniczymi sprawił, iż pragniemy nagrodzić naszych Klientów podobnym programem, tym razem z wysokiej jakości mieszankami piekarniczymi AGRANO. Cała akcja została przygotowana w wyniku obserwacji i sugestii naszych Klientów podczas spotkań na szkoleniach Martin Braun. Liczę, iż przygotowane przez nas atrakcje będą dobrze wypieczoną korzyścią dla naszych Klientów ? informuje Robert Sokół, Dyrektor Sprzedaży i Marketingu Martin Braun Sp. z o.o.

W ramach akcji ?Dni Chleba z AGRANO ? dobrze wypieczone promocje? technolog Martin Braun ? Stefan Wójciak przygotował dla piekarzy wyjątkowe receptury piekarnicze, w tym ?Bagietkę Pieczywo Drwala?

– To bardzo prosta, a zarazem bardzo ciekawa receptura. Oparta na bazie bardzo popularnej mieszanki CRUSTA 25% jest wynikiem konsultacji z piekarzami podczas naszych szkoleń. Myślę, że będzie ciekawą propozycją dla każdej piekarni. Aby zobaczyć, jak powstaje ?Bagietka Pieczywo Drwala? zapraszam na nasze szkolenia piekarnicze. Przygotowałem również wiele innych praktycznych receptur i atrakcji ? podsumowuje Stefan Wójciak, technolog Martin Braun.
Szczegółowe informacje nt. akcji ?Dni Chleba z AGRANO? można w Biurze Obsługi Klienta Martin Braun:
nr tel. (+48 22) 814 52 59, e-mail: [email protected]
Kontakt w sprawie szkoleń piekarniczych AGRANO: Stefan Wójciak, tel. kom. 0 696 019 078
Receptura BAGIETKA PIECZYWO DRWALA ? Piekarskie inspiracje Stefana Wójciaka
Składniki:
2,50 kg mieszanka CRUSTA 25%
7,50 kg mąka pszenna typu 550
0,50 kg miód sztuczny
0,15 kg drożdże
7,00 kg woda
17,65 kg waga ciasta
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki miesić z 5,5 kg zimnej wody, 10 min. wolne obroty + 10 min. szybkie obroty
Dodać pozostałą wodę i miesić 10 min.
Ciasto przełożyć do plastikowych pojemników wysmarowanych olejem. Czas wyrastania ok. 1 godz.
Ciasto delikatnie wyłożyć na stół i odcinać kęsy o wadze 0,37 kg
Odcięte kęsy zwijać i układać do blach bagietkowych. Pozostawić w spoczynku na ok. 15 min.
Temperatura pieczenia 220?C z małym zaparowaniem: 3 min. + 40 min. na otwartym lufcie. Nie zmniejszać czasu pieczenia!
Z: http://www.pressoffice.pl/zywnosc,t360512754?more=374382458

Related posts

Top