Dolej oliwy do… kostki rosołowej Knorr!

Jak przygotować soczystego i aromatycznego kurczaka? Pomysłów jest wiele, ale światowej sławy szef kuchni Marco Pierre White podpowiada najprostszy i najszybszy! Co więcej, rezultat gwarantowany! A to wszystko z pomocą tak dobrze znanej nam kostki rosołowej Rosół z kury od Knorr.

Tak bardzo lubimy potrawy z drobiu, ale często narzekamy, że pomimo wysiłków kurczak podany na talerzu jest suchy, bez wyrazistego smaku. Okazuje się jednak, że możemy temu zaradzić bez sięgania po skomplikowane receptury marynat czy nowe produkty. Pomoże nam kostka rosołowa Rosół z kury Knorr, dotychczas używana jedynie do nadania smaku zupom i sosom. Dzięki niej w ciągu minuty przygotujemy marynatę, którą poleca sam Marco Pierre White, światowej sławy szef kuchni. Wystarczy połączyć kostkę rosołową Rosół z kury Knorr z oliwą z oliwek i powstałą pastą natrzeć mięso. Dzięki temu kurczak nawet po usmażeniu pozostanie soczysty, a dodatkowo nabierze aromatu ziół i przypraw. Bez wcześniejszego przygotowania, dozowania składników marynaty i długiego marynowania!

A teraz będzie jeszcze prościej! Już dziś dostępne są promocyjne zestawy, w których znajdują się dwa opakowania kostek rosołowych Rosół z kury Knorr 6 litrów oraz dołączona do nich buteleczka oliwy Costa d?Oro Extra Virgin. Na odwrocie znajdziemy dokładny opis przygotowania marynaty, a wewnątrz ? ulotkę z przepisami na dania z jej wykorzystaniem! Czas na soczystego i aromatycznego kurczaka!

Authors

Related posts

Top