Jak wybrać dobre bakalie?

Wypieki z rodzynkami, suszonymi morelami czy owocami żurawiny… By bakaliowe potrawy zachwycały smakiem i aromatem, powinny być przyrządzane z najlepszych, naturalnych składników, dlatego przy wyborze owoców suszonych warto sięgać po produkty sprawdzonego producenta oraz uważnie czytać podany na opakowaniach skład.

HELIO od lat oferuje swoim konsumentom najwyższej jakości produkty. Przykładem jest HELIO Natura – linia naturalnych bakalii, która nie zawiera konserwantów typowych w produkcji niektórych owoców suszonych, tj. dwutelnku siarki (E220) i kwasu sorbowego (E200). Dzięki naturalnemu procesowi suszenia, bakalie HELIO Natura są pełnowartościowe, soczyste i odpowiednio miękkie, o naturalnie wyjątkowym smaku i naturalnym dla suszonych owoców ciemnym kolorze- tak, jak m.in. Morele suszone, Śliwki suszone czy Rodzynki sułtańskie. Ich charakterystyczna ciemniejsza barwa jest właśnie efektem naturalnie prowadzonego procesu suszenia i jednocześnie czytelnym znakiem, że to zdrowe produkty bez żadnych sztucznych dodatków czy też nadmiaru cukru. Przykładem jest Żurawina suszona HELIO Natura, która zawiera 50% mniej cukru niż ta sama ilość standardowej suszonej żurawiny.

Linia bakalii HELIO Natura powstała specjalnie w odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na naturalną, mało przetworzoną żywność. Według specjalistów z Zakładu Żywienia Człowieka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, produkty HELIO Natura bogate są w witaminy, wartości odżywcze, mikro i makroelementy, a dzięki niskiej zawartością sodu- pomagają także utrzymać odpowiednie ciśnienie krwi. Wybierając owoce suszone HELIO Natura do naszych bakaliowych przysmaków mamy więc pewność, że sięgamy po sprawdzone, naturalne i, co najważniejsze, zdrowe produkty, które powinny być obecne w naszej codziennej diecie – nie tylko od święta!

Jakie masy do ciast wybrać,
by wypieki były pyszne i zdrowe?

Przy zakupie gotowych mas do ciast, należy zwrócić uwagę przede wszystkim na ich skład- naturalność i stopień przetworzenia. Tak jak bakalie HELIO Natura, nie powinny zawierać konserwantów, a także tłuszczu palmowego oraz glutenu. Najlepsze będą więc produkty HELIO ze znakiem „Przekreślonego Kłosa“, których wyjątkowy skład bez konserwantów oraz potwierdzony brak zawartości glutenu został doceniony przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezlgutenowej. Ponadto, masy do ciast HELIO wytwarzane są według sprawdzonej, tradycyjnej receptury z surowców najwyższej jakości. To naturalnie smaczne produkty, które nie wymagają dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia – są od razu gotowym nadzieniem do ciasta i to już z dodatkiem bakalii! Dzięki temu, pomogą nam w szybki i prosty sposób przygotować udane bakaliowe wypieki na co dzień i od święta.

Authors
Top