LIFESTYLE Źywienie

Przepis na aromatyczne pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z orzechami pekan

Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z cebulką, serem pleśniowym i orzechami pekan to wspaniały pomysł na oryginalne danie z wykorzystaniem tradycyjnych, dobrze znanych

Data publikacji: 2017-11-01
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Przepis na aromatyczne pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z orzechami pekan
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z cebulką, serem pleśniowym i orzechami pekan to wspaniały pomysł na oryginalne danie z wykorzystaniem tradycyjnych, dobrze znanych pierogów.

Przepis na aromatyczne pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z orzechami pekan LIFESTYLE, Żywienie - Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z cebulką, serem pleśniowym i orzechami pekan to wspaniały pomysł na oryginalne danie z wykorzystaniem tradycyjnych, dobrze znanych pierogów.

  Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z cebulką, serem pleśniowym i orzechami pekan to wspaniały pomysł na oryginalne danie z wykorzystaniem tradycyjnych, dobrze znanych pierogów. Jest to szybka w przygotowaniu i naprawdę wyjątkowa potrawa, która wyśmienicie smakuje i pięknie prezentuje się na talerzu. Połączenie delikatnego ciasta, aromatycznych grzybów leśnych, kwaskowej kiszonej kapusty oraz wyrazistego w smaku sera pleśniowego i orzechów pekan, czynią z tej tradycyjnej staropolskiej potrawy wyjątkowe i efektowne danie. Pierogi można przygotować ręcznie, lub dla znacznej oszczędności czasu skorzystać z gotowych pierogów dostępnych w sklepie. Wybierając jednak gotowy produkt warto zwrócić uwagę na jego skład. Zawartość farszu powinna wynosić nie mniej niż 30%, najlepiej też, jeśli pierogi zostaną wykonane ręcznie – wówczas mamy pewność, że będą takie jak domowe. W przepisie wykorzystano pierogi z kapustą i grzybami Jawo, są sprawdzone, godne zaufania – mają prosty skład, są ręcznie robione, bogato wypełnione dobrze przyprawionym farszem i nie zawierają  konserwantów oraz dodatków chemicznych.   Porcja na 2-3 os. Składniki: 1 opakowanie Pierogów z kapustą i grzybami JAWO Łyżka masła 1 mała cebulka Kilkanaście orzechów Pekan 150 g sera z niebieską pleśnią   Przygotowanie: Pierogi ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.  Pokrój drobno cebulkę i zeszklij na rozgrzanym na patelni maśle. Ugotowane pierogi odsącz z wody i smaż z każdej strony na złoty kolor. Rozdrobnij ser pleśniowy, posiekaj orzechy pekan i dodaj do pierogów. Podawaj, gdy pierogi będą mieć chrupiącą skórkę, a ser leciutko się roztopi.    Wskazówka: Gotowe danie możesz posypać dodatkowo posiekanymi orzechami pekan   Smacznego! jawo.pl  

A to już wiesz?  Święta o smaku bakalii HELIO!

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Przepis na aromatyczne pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z orzechami pekan LIFESTYLE, Żywienie - Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z cebulką, serem pleśniowym i orzechami pekan to wspaniały pomysł na oryginalne danie z wykorzystaniem tradycyjnych, dobrze znanych pierogów.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy